Párkocka

2010 elején fogant meg az alkotók fejében a gondolat, hogy tenni kellene valamit a hazai comic strip kultúra felvirágoztatásáért. Az ötletet tett követte, és hamarosan Párkocka címmel (parkocka.hu) blogot indítottak, ahol egy csíkban, néhány rajzban és némi szöveggel mondanak el egy-egy rövid történetet ? többnyire a humort bevetve fegyverként.

A rajzokat a dodóiról és főleg szatirikus politikai rajzairól ismert Marabu; a néhai Kretén magazinban pályára lépő Göndöcs; a weben aktív Plá; valamint a kultikus rangra emelkedett Napirajz szerzője, Gra?tember szállítja. Juan főszerkesztőként fogja össze a csapatot és a?éle rezonőrként, Kim Ir Szen ?gurája mögé bújva kommentálja a csíkokat. A csapathoz később a rajzfilmes világból ismert Bélabátyó is csatlakozott.

Napi több ezer olvasó, a Hír24 portállal való együttműködés, illetve egy GoldenBlog 3. helyezés mutatja a kezdeményezés sikerét.

Az alkotói közösség tagjai:


Bélabátyó
Az animációs filmek világából közénk pottyant Bélabátyó eredetileg pályázóként kapcsolódott a társasághoz, de teljes jogú Párkocka-rajzoló lett belőle. Kettős örökséggel érkezett, mert egyrészt szőlőtőkés, másrészt egy hobbiparaszt. Ebből kifolyólag karikatúráiban megfigyelhető a kapafog és a lapátfül dominanciája. Kedvenc zenéje a Kaszálom úgyis-úgyis. Bélabátyó az év kisebb hányadában készíti, a nagyobban fogyasztja a borot, szabadidejében pediglen cirkuszi oroszlánokat szelidít.
http://weiszbela.blogspot.com


Göndöcs Gergely
Földi barátai Gergőnek szólítják, míg szülőbolygóján egyszerűen csak Nghhkarxohragghnokharzhaxxenkének becézik. Mivel a Földön nem élnek hosszú szőrű plörtyök, amelyek dodekaéder formájúra préseléséből élt odahaza, jobb híján rajzolással keresi meg a kenyérre valót. Kimondottan jól érzi magát a bolygón, és Zghaar admirális támadásáig megpróbál minél többet megtudni az emberi fajról. Hobbija: olvasás, természetjárás, hadronütköztetés.
http://gondocs.hu


Grafitember
Éveken át átmenetileg külföldön állomásozó kerékpár-szaklakatos, a sztriprajzolást aluldefiniáló Napirajz blog szerzője. A Párkocka kiküldött olaszországi tudósítója volt, tartósítószert nem tartalmaz. Felszúrni, ütögetni, tűzbe dobni még üres állapotban is szigorúan tilos. Minőségét megőrzi: lásd a flakon alját!
http://napirajz.hu


Marabu
Marabu híres középkori kőfaragó volt, például ő faragta a pöttyöket a Notredám oromdíszeire. Később kiment a divatból, és megélhetési karikaturista lett, de tulajdonképpen ezzel csak jól járt, mert már úgyis zsibbadt a keze a sok kopácsolástól. Jelenleg nap mint nap a közélet és politika visszásságait ostorozza a karikatúráiban, de lehet, hogy inkább elmegy kutyakozmetikusnak, mert már az ostorozástól is zsibbad a keze.


Plá
Zenei általánosban rajzszakkörben tevékenykedett, majd a biológia tagozatos gimnázium elvégzése után KÖJÁL-ellenőrnek és diétás nővérnek tanult. Képezték Tibeti szakon és az Iparművészeti Egyetemen. Tanulmányai befejeztével több esetben is megkérték, maradjon távol a szakmától. Katonai szolgálatra alkalmatlan.
http://tombats.loop.hu


Kim Ir Szen
A Párkocka vezetőjeként irányítja a teljes csapatot. Az 1912-ben született politikus és diktátor Észak-Korea vezetője volt évtizedekig, ám 1994-ben kiszállt a politikából, visszavonult pihenni, hogy 2010-ben frissen és megújulva visszatérjen, megszervezze a pártkockát, illetve annak mediatizált változatát, a Párkockát. Fárasztó szóvicceivel fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy csapatával megszerezze a világuralmat 100. születésnapjára.

Webáruház készítés
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.