Joann Sfar

Joann Sfar 1971-ben született Nizzában. A francia képregényrajzoló filmrendező is egyben; 2010-ben mutatják be Serge Gainsbourg francia énekesről készült filmjét. Szintén jövőre tervezik Sfar képregényadaptációjának, A rabbi macskájának bemutatóját is.
A francia-belga képregények új hullámának egyik legfontosabb művészének műveit a számos képregényt megjelentető, 1990-ben alapított L?Association adta ki ? a kiadót Jean-Christophe Menu alapította hat másik művésszel együtt (név szerinti alapító tagok: Lewis Trondheim, David B., Matt Konture, Patrice Killoffer, Stanislas és Moke?t).
Joann Sfar 1994-ben tört be a képregények világába, Les Aventures d’ Ossour Hyrsidoux című képregényével. Ezt a kötetet hamarosan új, kisebb albumok követték a Patte de Mouche-kollekcióban (a gyűjtemény általában kis formátumú, fekete-fehér képregényeket tartalmazott).
Sfar a José-Luis Munuera által megrajzolt Les Potamoks című képregény forgatókönyvírója volt, a későbbiekben pedig Jean-Davis Morvannal közösen alkották meg a Trollt. Mindeközben Sfar már javában dolgozott a Professzor Bell – képregényen, mint rajzoló és rendező egyben. Sfar olyan más neves művészekkel is együtt dolgozott, mint David B. és Lewis Trondheim.

Forrás: Kánya Andrea (www.kulturpart.hu)

Webáruház készítés
A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.